MILK BAR Technologie


Milk Bar technologie podporuje telata v pomalém přirozeném sání s co největším prosliněním, které působí na zdravotní stav telat. Správná rychlost napájení napomáhá k lepšímu srážení mléka a snižuje riziko výskytu nestráveného mléka ve střevě. Filozofií Milk Baru je krmení se stejnou rychlostí a úkony jako od krávy.


 

MILK BAR dudlík je základem pro tuto technologii. Abychom správně pochopili, proč jsou telata zdravější, musíme mít základní znalosti, jak funguje trávicí systém telete.

-   Když tele pije od krávy, pije pomalu, s nataženým krkem a produkuje velké množství slin. 
-   Při pití s nataženým krkem je uzavřen čepco-bachorový splav tak, že mléko obchází bachor a vstupuje do slezu. Sliny tele produkuje pomalým sáním a vyrovnaným pH a to umožňuje, aby mléko za pomoci enzymů vytvořilo jogurtovou (tvarohovou) konzistenci. 

-   Pokud mléko nemá jogurtovou konzistenci, dochází ke ztrátám na živinách a ke zhoršení zdravotního stavu.

Vodnatý roztok s velkými hrudkami ve slezu 

u telat krmených klasickým způsobem

   

Sražené mléko připomínající strukturou tvaroh

ve slezu telete krmeného Milk Bar dudlíky

-     Když tele saje mléko, sval u čepco-bachorového splavu se uzavře a mléko proudí přímo do slezu. Tento „tunel“ je poměrně malý a nemůže se vyrovnat s velkými objemy mléka, které přicházejí v důsledku rychlého příjmu mléka.

-     Když tele pije vodu nebo přijímá startér, čepco-bachorový splav zůstane otevřený a potrava je směřována do bachoru pro trávení.

Bachor je zásadní pro budoucí produkci krávy. Proto je velice důležité, aby se dostatečně vyvinul. V případě, že se mléko dostane do bachoru prostřednictvím špatného krmení (zpravidla rychlý příjem) nebo krmení z hladiny, může v bachoru mléko až zahnívat, což může vést k jizvení bachorové stěny, která má do budoucna vliv na produkci. 

 

Analýza stravitelnosti obsahu ve slezu a střevě ukázala, že telata při rychlejším příjmu potravy mají o 254 % více laktózy přítomno ve slezu a 150 % více laktózy tele vyloučí ve výkalech než u telete napájeného MILK BAR dudlíkem. Laktóza u MILK BAR dudlíku byla více absorbována do krevního oběhu. Laktóza je ideálním médiem pro růst bakterií. Vysoká hladina laktózy, která je přítomná u telat krmených rychlým způsobem, by mohla vysvětlit, proč jsou náchylnější k nemocem.

Milk Bar 10 

 

 

Milk Bar dudlík   

 

 

Milk Bar 1 Ezi Lock 8L